FAQ i preuzimanja

Pitanja, odgovori i informativne brošure

FAQ i preuzimanja

Pitanja, odgovori i informativne brošure

Općeniti upiti

.

Islandski lišaj je biljka, točnije vrsta lišaja. Posebni biljni ekstrakt islandskog lišaja, koji je sadržan u proizvodima isla®, sastoji se više od 80 % od sluzi. U ustima se otapa kao balzam i blagotvorno raspoređuje po ustima, grlu i ždrijelu. Na taj način nastaje zaštitni sloj koji sluznice štiti od nadražaja i izloženosti.

Da, svi proizvodi isla® prikladni su i za vegetarijance jer ne sadrže nikakve sastojke životinjskog porijekla poput želatine.

Da, svi proizvodi isla® su bez glutena i prikladni za osobe koje boluju od celijakije.

Za pastile isla® nije potreban liječnički recept te se mogu pronaći u svakoj ljekarni.

Trenutno postoji osam različitih proizvoda: isla® medic acute, isla® medic acute Citrus-Med, isla® medic voice, isla® junior te dokazani klasici isla® moos, isla® cassis, isla® ginger i isla® mint.

Pastile isla® medic acute i isla® medic voice dostupne su u pakiranju od 20 ili 50 pastila. Vrste isla® moos, isla® cassis, isla® ginger i isla® mint dostupne su u pakiranju od 30 ili 60 pastila. Jedino se pastile isla® junior mogu kupiti isključivo u veličini pakiranja od 20 pastila.

Najvažniji odgovori u vezi s primjenom

.

Pastile isla® junior odgovarajući su proizvod, ako ciljano želite liječiti grlobolju kod djece starije od 4 godine koja je uvjetovana prehladom. Vrste pastila isla® moos, isla® cassis, isla® mint i isla® ginger također su prikladne za primjenu kod djece starije od 4 godine. Pretpostavka je da djeca već mogu kontrolirano otapati tvari unutar usta. Proizvode isla® medic acute, isla® medic acute Citrus-Med i isla® medic voice smiju koristiti djeca starija od 6 godina.

Ovisno o potrebi, pastile isla® medic acute, isla® medic acute Citrus-Med, isla® medic voice i isla® junior možete uzimati do 6 puta dnevno. Pastile isla® moos, isla® cassis, isla® ginger i isla® mint za ublažavanje tegoba možete ovisno o potrebi uzimati 1-2 pastile nekoliko puta dnevno.

Pastile u ustima polako otapajte dok se u potpunosti ne otope. Važno: Kod djece je potrebno obratiti pažnju na to jesu li već usvojila sposobnost kontroliranog otapanja pastila u ustima.

Ne postoje nikakva saznanja koja bi upućivala na zabranu korištenja za vrijeme trudnoće i dojenja. Isto vrijedi za sve pastile isla®.

Sve o pastilama isla® original

.

Ovisno o potrebi, odrasli i djeca starija od 4 godine otapaju 1-2 pastile nekoliko puta dnevno. Pri tome je važno da se pastile polako otapaju dok se u potpunosti ne otope.

Da! Sve četiri vrste okusa su bez laktoze i glutena.

Da, sve vrste okusa su bez glutena.

Ne postoje nikakva saznanja koja bi upućivala na zabranu korištenja proizvoda isla® original za vrijeme trudnoće ili dojenja.

Napomena za dijabetičare: 1 pastila isla® cassis sadrži 112 mg sorbitola i 285 mg maltitola = 0,033 BE. 1 pastila isla® ginger sadrži 391 mg saharoze = 0,03 BE. 1 pastila isla® moos sadrži 424 mg saharoze = 0,035 BE. 1 pastila isla® mint sadrži 92 mg sorbitola (nadomjestak šećera) = 0,031 BE.

Vrste pastila isla® moos, isla® cassis, isla® mint i isla® ginger te isla® junior prikladne su za djecu stariju od 4 godine. Važno: Kod djece je potrebno obratiti pažnju na to jesu li već usvojila sposobnost kontroliranog otapanja pastila u ustima.

Sve o pastilama isla® medic

.

Proizvodi kategorije isla® medic mogu pomoći u ublažavanju tipičnih tegoba s prehladom i grlom poput nadražajnog kašlja i promuklosti te kod suhih sluznica i iritacija glasnica.

Pastile isla® medic voice preporučuju se kod poteškoća s glasom, promuklosti i suhih sluznica i iritacija glasnica koja su uzrokovana opterećenjem.

Ovisno o potrebi, odrasli i djeca starija od 6 godina mogu uzimati do 6 pastila dnevno. Pri tome je važno da se pastile polako otapaju dok se u potpunosti ne otope.

Da! Proizvode isla® medic smiju koristiti odrasli i djeca starija od 6 godina. Preporučeno je uzimanje do 6 pastila dnevno.

Da! Da, proizvodi isla® medic su bez glutena i prikladni također za osobe koje boluju od celijakije.

Ne postoje nikakva saznanja koja bi upućivala na zabranu korištenja proizvoda isla® medic za vrijeme trudnoće ili dojenja.

Sve o pastilama isla® junior

.

Pastile isla® junior mogu se koristiti za ublažavanje tipičnih tegoba s prehladom i grlom poput nadražajnog kašlja i promuklosti. Također i kod ograničenog disanja kroz nos te suhih i nadraženih sluznica grla i ždrijela, uslijed čega mogu nastati tegobe s gutanjem i grlobolja, pastile isla® junior mogu pomoći Vašem djetetu.

Ove pastile s okusom jagode prikladne su za djecu stariju od 4 godine. Kod djece je potrebno obratiti pažnju na to jesu li već usvojila sposobnost kontroliranog otapanja pastila u ustima.

Ovisno o potrebi, djeca starija od 4 godine mogu otapati do 6 pastila dnevno. Kod djece je potrebno obratiti pažnju na to jesu li već usvojila sposobnost kontroliranog otapanja pastila u ustima.

Ove pastile umjesto šećera sadrže prirodnu slatkoću biljke stevije. 1 pastila sadrži nadomjeske šećera sorbitol (0,312 g) i malitol (0,685) = 0,083 BE.

Napomena za dijabetičare: Jedna pastila sadrži 0,997 nadomjestaka šećera = 0,083 BE

Preuzimanja

.

Želite saznati kako pravilno koristiti naše proizvode isla®? Ovdje pronađite upute za primjenu.

junior (PDF, 613,1 KB)

Želite zaštititi sebe i druge te na taj način savladati svakodnevicu sa sveprisutnim koronavirusom? U našoj brošuri o koronavirusu pronađite važne informacije i korisne savjete.

Zaželjeli ste se putovanja? Put Vas zove? Ili birate odmor u vlastitom vrtu? U organizatoru za putovanja „Na put oko svijeta“ pronađite popise, zagonetke i savjete za putnu ljekarnu i nekoliko trikova kako da snimite savršenu sliku na odmoru.

Roditelji često ne primijete grlobolju kod djece ili je ne prepoznaju kao takvu – osobita mala djeca često ne znaju opisati tegobe koje ih muče. Što je tada posebno važno? Pokazivanje razumijevanja i prepoznavanje znakova u svrhu ciljanog ublažavanja tegoba. Ovdje pronađite korisne informacije i zanimljive ideje za aktivnosti tijekom dosadnih dana s prehladom.